- Prosjektets fullstendige tittel er «Reduksjon av salt og mettet fett i norske næringsmidler».
- De tre matvarene det er fokus på er brød, smelteost og spekepølser.
- Prosjektkonsortiet er sammensatt av Kavli, Norgesmøllene, Mesterbakeren, Bergensbakeriene/Baker Brun, Tind/Grilstad, Nortura, Orkla Foods Norge, samt forskningsinstitusjonene SINTEF, Nofima og Animalia.
- Prosjektet varer i tre år; fra 2015 til og med 2017.
- Prosjektet er initiert av Nasjonal TeknologiPlattform (NTP) Food for Life.
- Prosjektet er finansiert av bedriftene og Forskningsmidlene for jordbruk og matindustri via Norges forskningsråd.
- Referansegruppen til prosjektet består av Helsedirektoratet, Mattilsynet, Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund (KLF) og NHO Mat og Drikke.