– vi forsker på reduksjon av salt i brød, spekepølse og smelteost, i tillegg til reduksjon av mettet fett i spekepølser
Fakta om prosjektet
Prosjektets fullstendige tittel er «Reduksjon av salt og mettet fett i norske næringsmidler».
De tre matvarene det er fokus på er brød, smelteost og spekepølser.
Prosjektkonsortiet er sammensatt av Kavli, Norgesmøllene, Mesterbakeren, Bergensbakeriene/Baker Brun, Tind/Grilstad, Nortura, Orkla Foods Norge, samt forskningsinstitusjonene SINTEF, Nofima og Animalia.
Prosjektet varer i tre år; fra 2015 til og med 2017.
Prosjektet er initiert av Nasjonal TeknologiPlattform (NTP) Food for Life.
Prosjektet er finansiert av bedriftene og Forskningsmidlene for jordbruk og matindustrivia Norges forskningsråd.
Referansegruppen til prosjektet består av Helsedirektoratet, Mattilsynet, Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund (KLF) og NHO Mat og Drikke.