Seminarinvitasjon: Er det mulig å produsere En sunnere matpakke? 

Prosjektet går mot slutten og vi inviterer til åpent sluttseminar i Oslo 12. desember. Der får du vite svaret!

IMG_9871-3 avlangt

I løpet av de tre årene «En sunnere matpakke»-prosjektet har pågått, har fokuset på salt og mettet fett økt i Norge. Hva skjer når saltinnholdet reduseres eller fettinnholdet endres i et produkt? Endres «bare» smaken eller er det mulig å løse eventuelle produksjonsmessige aspekter ved reseptendringene, også?

Da vi startet dette prosjektet, satte vi oss ambisiøse mål.
Målsetningene var

  • 30 % reduksjon av saltinnholdet i brød
  • 30 % reduksjon av natriuminnholdet i smelteost
  • 40 % reduksjon av saltinnholdet i spekepølser
  • forbedring av fettkvaliteten i spekepølser.

Selv om vi kaller prosjektet «En sunnere matpakke», er det jo ikke bare matpakke-måltidene som påvirkes dersom disse tre matvarene inneholder mindre salt. Det er faktisk alle måltider som inneholder brød, smelteost og spekepølser. Det inkluderer rimelig mange frokoster, mellommåltider og kveldsmåltider også…!
Dersom prosjektet skulle lykkes med å oppnå målsetningene sine og denne kunnskapen blir tatt i bruk av alle bedriftene i brød-, smelteost- og kjøttbransjen i Norge, vil det blant annet langt på vei bidra til å nå Norges mål om saltreduksjon i befolkningen før år 2025.

På sluttseminaret vil vi avsløre hvordan dette har gått. Du vil også få høre hvilke deler av prosjektet som har møtt på mer utfordringer enn forutsett og hvilke deler som har lykkes langt over forventning!

For hvem?
Seminaret passer for ansatte i handels- og matvarebransje, FoU-, PU- og ernæringsansvarlige, forskere, myndigheter og andre som jobber med produktutvikling eller ernæring, forebyggende og helsefremmende arbeid. Og selvfølgelig andre som er interessert i dette temaet.

Tid og sted
Seminaret finner sted i Gamle Museet, Dronningensgate 4 i Oslo.
12. desember kl 10-15.

Registrering, mingling og kaffe fra kl 9.15.

Les mer om seminaret og meld deg på her.

Velkommen!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s