Bedre saltmerking på matvarer

Krav om bedre saltmerking på matvarer gjør det lettere å sammenligne saltinnholdet i ulike matvarer. Dette imøtekommer folks ønsker om bedre saltmerking!

I en forbrukerundersøkelse som Helsedirektoratet har gjennomført i 2017 svarer 63 % at de ønsker at det skal bli enklere å se saltinnholdet i mat- og drikkevarer. I desember 2015 kom en ny merkeordning som gjør at stadig flere matvarer nå merkes med saltinnhold. Dermed blir det stadig lettere å være saltbevisst forbruker i Norge!

Les mer om kampanjen og Helsedirektoratets 10 gode tips for å redusere saltinntaket i hverdagen!

Pølser med potetmos og pølsebrød
Det er bedre å velge potetmos enn pølsebrød som tilbehør til pølser, dersom du tenker på blodtrykket. Det skyldes at poteter inneholder kalium, som kan bidra til å redusere blodtrykk. Foto: Moment Fotografi/Animalia
Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s